Visgilde Amersfoort

Groningerstraat 166
3812 EG Amersfoort
033-3030713

Pocheren

"Het langzaam gaar laten worden in vloeistof die tegen de kook aan wordt gehouden"

Verwarm de vloeistof (bijvoorbeeld visbouillon, melk, water, wijn) met diverse kruiden (bijvoorbeeld een bouquet garni, plakjes citroen, verse tuinkruiden). Laat de vis hierin zachtjes trekken, niet koken! De overgebleven vloeistof kan eventueel gebruikt worden voor een vissaus. Pocheren is vooral geschikt voor grote vissen.

Hulpmiddel: een vispan/een grote koekenpan
Bereidingstijd: voor filets 3-6 minuten, voor hele vis 8-10 minuten (zie ook tabel met bereidingstijden)

Tip: Gebruik geen bouillontabletten, maar trek zelf bouillon van vis(graten). Breng ze op smaak met een kruidenboeketje. - Nederlandse Hartstichting

Visgilde Amersfoort

Groningerstraat 166
3812 EG Amersfoort
033-3030713

Openingstijden

maandag 09:00 - 19:00
dinsdag 09:00 - 19:00
woensdag 09:00 - 19:00
donderdag 09:00 - 19:00
vrijdag 09:00 - 19:00
zaterdag 09:00 - 19:00
zondag 11:00 - 18:00